Allmänt om Faktura

Här hittar du de villkor som gäller mellan dig och denna butik när du väljer att betala med faktura. Med Faktura betalar du först efter att din vara har skickats och behöver inte ge ut dina kort- eller bankuppgifter.
– Fakturan skickas till din e-postadress.
– Fakturan behöver betalas inom 14 dagar.
Logga in på Swedbank Pay för att se och betala dina fakturor.
Swedbank Pay är en del av PayEx Sverige AB. När du väljer Faktura övertar PayEx Sverige AB rätten att få betalt och din betalning ska därmed gå till PayEx Sverige AB. För kontaktuppgifter, gå till kontakta oss.

Betalningsvillkor

Butiken kan välja att ta ut en fakturaavgift som i så fall framgår när du väljer att betala med Faktura. Avgiften läggs på köpets totala belopp. Du har alltid 14 dagar på dig att betala från att fakturan skapats. Om du inte betalar innan sista dag för betalning tillkommer en kostnad för skriftlig betalningspåminnelse med 60 kronor samt dröjsmålsränta om 19% plus gällande referensränta, dock lägst 20%. Sker ingen betalning därefter kan fordran komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader tillkommer.

Kreditprövning och inhämtning av adressuppgifter

När du handlar på faktura genomförs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning görs. Kreditupplysning kan även inhämtas från externa affärs- och kreditinformationsföretag så som till exempel UC. Du får då en kopia på kreditupplysningen på post eller e-post, enligt din preferens. Information om dina adressuppgifter inhämtas från Statens personadressregister, SPAR.

Personuppgiftshantering

Du ska alltid känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till Swedbank Pay. Vi gör allt vi kan för att skydda dem, förhindra att obehöriga kan komma åt dem, kontrollera att de är korrekta, att de enbart behandlas för det ändamål som uppgifterna har samlats in, och rensas när de inte längre behöver sparas med hänsyn till ändamålet, av säkerhetsskäl eller enligt annan lag. Dina personuppgifter behandlas bland annat i syfte att leverera den betalmetod du valt, utföra kundanalyser, kommunicera med dig via marknadsföring eller undersökningar, utföra kreditkontroller och identifikationskontroller samt för att uppfylla lagkrav som t.ex. att arbeta för att motverka bedrägerier eller penningtvätt och finansiering av terrorism.

Klicka här för att läsa mer om hur Swedbank Pay hanterar personuppgifter.

Retur – när du vill byta eller ångra köp

Du som köper varor eller tjänster på nätet har rätt till två ångerveckor enligt en lag som trädde i kraft den 1 juni 2000. Lagen omfattar alla avtal som träffats via internet, per telefon och på andra sätt där parterna inte är närvarande samtidigt. Enligt lagen har du alltså 14 dagars ångerrätt – tänk alltid på det.
Returer ska vara okastade, hela och rena och i oskadad originalförpackning om sådan finns.
Eventuell returfrakt återbetalas ej.

Gör så här för att returnera:

Använd gärna emballaget som varan levererades med.
Lägg med kopia på kvitto/faktura (saknas detta, uppge namn och ordernr) Skriv på kopian vad du vill byta till.
När returen inkommit till Micke’s discgolft skickar vi bytesvaran.
Vill du istället ångra köp gör vi en återbetalning, ta kontakt via info@mickesdiscgolf.se för mer info om återbetalning.

Reklamation – när det är fel på varan

För att reklamera en artikel krävs först och främst att den är oanvänd. För golfdiscar innebär det t.ex. att de inte har provkastats. Reklamera golfdiscen om den har synliga fel, t.ex. repor, hack eller ojämn finish eller om trycket är dåligt eller fel. Vi kan inte godkänna reklamationer baserat på flygegenskaper eller andra “osynliga fel”, t.ex. att man anser att stabiliteten inte överensstämmer med disctillverkarnas siffror eller vad man förväntat sig.
Hur går jag tillväga om jag vill reklamera:

Alt 1) Skicka en bild på felet. Vi kan då direkt ge besked om reklamationen kan godkännas eller ej.

Alt 2) Skicka tillbaka varan till Micke’s Discgolf för bedömning. Använd helst emballaget som varan levererades med. OBS! kontakta oss först och stäm av fraktkostnaden.

Om reklamationen godkänns återbetalas varans värde + eventuell returfrakt.

När det gäller färg- och viktval:

Du får den vikt och färg du beställer! Butiken på är uppbyggd så att det bara går att välja de färg- och viktkombinationer som finns på lager. Skulle du trots detta inte få de färg- och viktkombinationer du valt har du rätt att häva köpet.

När det gäller golfdiscar förbehåller vi oss dock rätten att 1) skicka max 3g viktskillnad 2) annan nyans eller färg inom färgskala.

Klichetrycket kan ibland vara annat än på bilden på discen i butiken då leverantören ibland byter och vi inte hunnit uppdatera bilden. Byte kan ej ske p.g.a. annat tryck än på bild.

Transportskada

Micke’s Discgolf ansvarar ej för skador eller förlust av gods orsakat av speditör. I händelse av skada skall mottagaren göra en reklamation med begäran om ersättning hos speditören.

Frakt

Sker med Posten, vi skickar så fort som möjligt senast nästa vardag efter beställningen kommit in.

Fraktkostnad Sverige är 36 kronor på discar (vid köp av discar för minst 1000 kronor så är kostnaden 0 kronor.)
Finland är 74 kronor på discar (vid köp av discar för minst 1200 kronor så är kostnaden 0 kronor.)
Danmark är 84 kronor på discar (vid köp av discar för minst 1200 kronor så är kostnaden 0 kronor.)