discgolf korg i snon liten

Discgolf - En sport på uppgång

Discgolf

Discgolf har under de senaste åren blivit allt mer populärt runt om i världen. Sporten, som går ut på att kasta en disc (frisbee) mot en målkorg på så få kast som möjligt, har lockat till sig allt fler entusiaster och professionella spelare. I Sverige har sporten också fått en stadigt växande följarskara, fler banor byggs runt om i landet. Men vad är det som gör discgolf så speciellt och varför ökar intresset för sporten?

Olympisk gren?

De senaste årens mest lästa nyheter inom discgolfvärlden är att sporten kan bli en olympisk gren. Enligt uppgifter från Internationella Olympiska Kommittén (IOK) fanns det planer på att inkludera discgolf i de olympiska spelen 2028 i Los Angeles. Detta är en stor milstolpe för sporten och något som många har arbetat för under en längre tid. Tyvärr verkar det inte bli någon lansering för disgolf under just OS 2028.

För att bli en olympisk gren krävs det att sporten har en stor internationell spridning. Det ska också finns en organisation som kan stå för sportens utveckling och genomförande på högsta nivå. Discgolf har sedan starten på 1960-talet vuxit stadigt och finns nu representerat i över 40 länder runt om i världen. Dessutom har Internationella Frisbeeförbundet (WFDF) arbetat hårt för att utveckla sporten och skapa en strukturerad tävlingsverksamhet som är på samma nivå som andra etablerade idrotter. Professional Disc Golf Association (PDGA) arbetar också aktivt med att inkludera discgolf i OS

Discgolf passar både ung och gammal

En annan anledning till att discgolf ökar i popularitet är att sporten är relativt enkel att komma igång med. Den kräver inte mycket utrustning. En disc, eller frisbee som det också kallas, är allt som behövs för att spela och det finns många enkla banor runt om i landet som är öppna för allmänheten. Det är också en sport som kan spelas av människor i alla åldrar och på alla nivåer, från nybörjare till professionella spelare.

Förutom att discgolf är en rolig och lättillgänglig sport, så kan den också ge många hälsofördelar. Att gå runt på en bana och kasta frisbee kan vara en utmärkt form av motion och en chans att komma ut i friska luften. Dessutom kan sporten också hjälpa till att förbättra balans och koordination, vilket kan ha positiva effekter på andra områden i livet.

Börja kasta!

Sammanfattningsvis så är discgolf en spännande och växande sport som har nått en rad milstolpar de senaste åren. Med eventuella planer på att inkludera sporten i de olympiska spelen och en stadigt växande följarskara runt om i världen, så är det en sport som kommer fortsätta att växa och utvecklas under de kommande åren. Så varför inte ge det en chans?

// Micke’s Discgolf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *